oslo-k


Kværnerbyen

 
I Kværnerbyen har OBOS utviklet en ny bydel som rommer 1800 leiligheter og alle servicetilbud. Med flere kontorbygg og et aktivt bygulv er det liv og røre i bydelen fra morgen til kveld.


Bydel med sterk industrihistorie

Oslo K ligger ved Kværnerbyens samlingspunkt, torget Smeltedigelen. Navnet viser til Kværnerbyens historiske røtter, hvor det på 1800-tallet var smelteverk og produksjon av blant annet støpejernsovner, før produksjon av vannkraftturbiner ved Kværner Brug overtok fra slutten av 1800-tallet.  

Rikt servicetilbud i Kværnerbyen

Ut mot Smeltedigelen finner man blant annet kafé med inne- og uteservering og butikker som har blitt en viktig del av nærmiljøet. Et par minutters gange videre, er det dagligvarebutikk, apotek og barnehager. I tillegg finnes renseri, frisør og treningssenter. Ansatte i Oslo K kan nyte godt av det rike servicetilbudet i Kværnerbyen. 

Rekreasjon og fritid

Om man følger vannspeilet til enden av Kværnerbyen, kommer man til Svartdalsparken og Alnaelva, hvor det går fine turstier som gjør det enkel å ta en joggetur eller styrkeøkt i parkourparken. I Oslo Ks nabobygg, Kværnerhallen, finnes det også et treningssenter. Det er rikelig med benker ved Kværnerbyens vannspeil og vannårer, hvor man kan lufte seg mellom arbeidsøktene