oslo-k
Lise Klevan Dybwad er leder for Workplace Strategy i CBRE NorgeLise Klevan Dybwad er leder for Workplace Strategy i CBRE Norge

Undersøkelse viser at kontoret vil gjenoppstå

Når pandemien er over, ønsker vi å komme på jobb for å samarbeide. For at det skal være trygt stiller det krav til hvordan du som arbeidsgiver tilrettelegger lokalene.

Den globale eiendomsgiganten CBRE har gjort en undersøkelse som viser at fjernkontoret vil bestå, samtidig som kontoret vil gjenoppstå.

– Det siste året har gjort oss mer bevisste på hva som er bra med kontoret. Undersøkelsene vi har utført tyder på at mange ønsker å komme tilbake til kontoret – men forventer å bruke kontoret annerledes enn før pandemien, sier sier Lise Klevan Dybwad, leder for Workplace Strategy i CBRE i Norge.

Mens vi tidligere kom på kontoret for å i stor grad jobbe individuelt eller delta i fysiske møter, ønsker vi nå å bruke kontoret mer for innovasjon, samarbeid og kreativitet. Konsentrasjonsarbeidet vil vi sannsynligvis i stor grad gjøre hjemmefra, hvor vi unngår forstyrrelser.  

– Dette skiftet vil kreve at man ser på hvordan det fysiske kontoret skal tilrettelegges, sier Lise Klevan Dybwad, leder for Workplace Strategy i CBRE i Norge.

CBRE har fått svar fra 50.000 respondenter fra hele verden på sin undersøkelse.

– Folk mener at den største fordelen med hjemmekontor er at du slipper å reise. En annen stor fordel er muligheten til å jobbe konsentrert og uforstyrret. Sistnevnte oppgir over 80 prosent at var en av de 3 største utfordringene kontoret hadde før pandemien. Kontoret må nå virkelig «step up the game» for å ta opp konkurransen med hjemmekontoret, sier Dybwad. 

Artikkelen fortsetter etter bildet. 

Enkelt å komme til Oslo K fra Konows gate. Bygget kan legge til rette for nye krav til arbeidsplassen etter pandemien.Enkelt å komme til Oslo K fra Konows gate. Bygget kan legge til rette for nye krav til arbeidsplassen etter pandemien.

Større krav til arbeidssted og hygiene

I tillegg til å stille nye krav til kontorarealet, vil også den nye arbeidshverdagen stille krav til bygget som helhet og de tilbud og tjenester som finnes både i bygget men også i nærområdet.

– Vi vil jobbe litt annerledes, men det betyr ikke at du kan redusere kontorarealene. Vi behøver mer plass til samarbeid, men kanskje mindre plass til å sitte ned ved pulten. Både gårdeiere og arbeidsgiver må sørge for at kontoret stimulerer til noe mer enn det du får på hjemmekontoret, mener Dybwad.

I tillegg vil vi ha et annet forhold til hygiene og sikkerhet på arbeidsplassen.

– Ansatte forventer at gårdeier og arbeidsgiver jobber proaktivt med smittevern, for eksempel berøringsfrie flater, kraner og toaletter, og arealer som sikrer at man kan holde avstand, sier Dybwad.

Fleksible arealer og berøringsfrie flater

CBRE var rådgiver for Nexans da de valgte Oslo K til sine nye lokaler.

– I Oslo K har OBOS prioritert berøringsfrie overflater og arealer som enkelt kan tilpasses smittevern. I samarbeid med interiørarkitekt ser vi at det er enkelt å utforme løsninger som gir tilstrekkelig plass omkring arbeidsstasjonene slik at det oppleves som «trygt» for den ansatte, sier Dybwad.

Hun mener åpent landskap har et ufortjent dårlig rykte.

– For å få åpne arealer til å fungere, må du planlegge godt hva som skal skje hvor. Av byggene som er i markedet nå, er Oslo K et av de hvor det er enkelt å planlegge for godt kontorareal, med de mer dynamiske områdene, tilrettelagt for samarbeid - og som naturlig skaper mer støy sentralt plassert, mens de funksjoner som i større grad skal støtte individuelt arbeid ligger i ytterkantene. Og så er det gjennomlys i de sosiale områdene – det er ganske unikt, mener Dybwad.

Les mer om hvordan det blir å jobbe i Oslo K i denne artikkelen.

Tore Humberset er prosjektleder for Oslo K i OBOS, og kjenner bygget bedre enn noen. Han bekrefter at de gjennom pandemien har tilpasset bygget etter nye behov som de forventer vil komme.

– Arbeidsgiverne vil ha ansatte tilbake på kontoret, og vi gjør det vi kan for at det skal føles trygt i Oslo K. Dette er et smartbygg som justerer luft og ventilasjon etter hvor mange som bruker de ulike rommene. Vi har store og fleksible arealer som enkelt tilpasses for å unngå køer, og legger opp til at bestilling og betaling av ulike tjenester i bygget kan gjøres kontaktløst via app. Dører og vannkraner er berøringsfrie, forklarer Humberset.

Er du nysgjerrig på kontorer i Oslo K i Kværnerbyen?

Kontakt oss og motta prospekt her.

Flere nyheter