oslo-k
Endelig skal vi møtes på kontoret og samarbeide ansikt til ansikt igjen!Endelig skal vi møtes på kontoret og samarbeide ansikt til ansikt igjen!

Som skapt for å dyrke fellesskap og samarbeid etter pandemien

Et steinkast fra Bjørvika ligger Kværnerbyen, hvor det nye smartbygget Oslo K står klart. Her kan dere re-starte kontorlivet etter pandemien i et ungt bymiljø.

Oslo K ligger i Kværnerbyen, som er et nytt nabolag i hjertet av bydel Gamle Oslo. I tillegg til et nyutviklet bysentrum med kafe, pub og ny nabolagsrestaurant, er det kort vei til tilbudene på Vålerenga, Kampen, Gamlebyen, Sørenga og Bjørvika.

32 år gamle Christina Norland er prosjekt- og forretningsutvikler i OBOS Eiendom, som bygger Oslo K. Hun har blitt kjent med Kværnerbyen og fått øynene opp for det som etablerer seg som et nytt og urbant strøk. 

– Kværnerbyen har masse å by på som arbeidssted. Svartdalsparken og Alnaelva er et undervurdert turområde i Oslo, med mer rå natur enn du finner langs Akerselva. Og så får du det beste av to verdener mellom Vålerenga og Bjørvika, som er så ulike og unike steder i Oslo, sier hun, og fortsetter.

– Oslo K er bygget med tanke på uformelle møter, og har flere naturlige samlingspunkt, og så kan også Kværnerbyen by på flere steder  for både et glass og god mat med kollegaer etter jobben, sier Norland.

Hun mener man prøve pistasjbollene hos Piece of Cake.

Les mer om hva Kværnerbyen tilbyr her.  

Artikkelen fortsetter under bildet. 

Mange og rause samlingssteder

Første etasje i Oslo K er et stort samlingssted, hvor det blir bedriftsrestaurant og kafe, og det er rikelig med rom for uformelle møter mellom kolleger. I andre og tredje ligger møteromssenteret med møterom i alle størrelser og et auditorium med plass for 200 mennesker. En overbygd lyssjakt har blitt en lysrik vinterhage som er perfekt for sommerfesten, kundesamlinger eller som visningsrom og utstillinger.

– Det har aldri vært viktigere å møtes enn nå etter pandemien, og møtestedene i Oslo K og Kværnerbyen er mange og rause, sier Norland.

Kontorarealene er egner seg godt i dynamiske miljø som krever samarbeid for å skape utvikling og innovasjon. Lise Kleven Dybwad, leder for Workplace Strategy hos leietakerrådgiver CBRE Norge, mener Oslo K tilrettelegger godt for en ny arbeidshverdag:

– For å få åpne arealer til å fungere, må du planlegge godt hva som skal skje hvor. Av byggene som er i markedet nå, er Oslo K et av de hvor det er enkelt å planlegge for godt kontorareal, med de mer dynamiske områdene, tilrettelagt for samarbeid - og som naturlig skaper mer støy sentralt plassert, mens de funksjoner som i større grad skal støtte individuelt arbeid ligger i ytterkantene. Og så er det gjennomlys i de sosiale områdene – det er ganske unikt, mener Dybwad.

Styr alt fra appen

I tillegg er dette et smartbygg. For brukerne betyr det at alt kan styres eller bestilles enkelt via en app, fra innlåsing og lading av elsykkelbatteriet i kjelleren til innlåsing i det lekre garderobeanlegget og adgang til selve kontoret. Øvrige tjenester bestilles også via appen, fra møteromstjenester til overtidsmat i restauranten.

Smartbyggfunksjonene effektiviserer også drift og vedlikehold av bygget, noe som kan redusere felleskostnadene og er med på å sikre at det er et at det et av de mest bærekraftige byggene OBOS Eiendom eier. Les mer om bærekraft i Oslo K her.

Bare noen få minutter fra sentrum

Mange er ikke klare over hvor sentralt Kværnerbyen er i forhold til sentrumsområdene. Bussturen tar bare seks minutter fra Oslo sentrum, mens sykkel og el-sparkesykkel gjør unna ruta på under ti minutter. Oslo K er et naturlig valg for bedrifter som ønsker å holde til sentralt, men uten å signere kontorlokaler midt i byen.

– Fra Oslo sentrum går det fire bussruter til holdeplasser i umiddelbar nærhet til Oslo K. Det er avganger hvert 2,5 minutt i rushtiden, og nærmeste holdeplass er rett utenfor døra, sier Nils Morten Bøhler, konserndirektør for næringseiendom i OBOS.

– Det betyr at det tar under ti minutter fra man går ut døra fra Oslo K til man står i Oslo sentrum. Selve bussturen tar rundt seks minutter, og så trenger du bare et par minutter gåtid i hver ende. Med sykkel er tidsbruken omtrent den samme, forteller Bøhler.

Det er direkte sykkeltrasé fra Oslo sentrum til Kværnerbyen, som gjør turen svært effektiv.

Les mer om pendling til Oslo K.

Høres det spennende ut å «bo» her? Kontakt oss for prospekt og mer informasjon.    

Flere nyheter