oslo-k

Oslo K ligger få minutter fra sentrum

Oslo K blir et av Oslos mest sentrale bygg utenfor bykjernen. En reisetidsundersøkelse viser at Kværnerbyen har kortest reisetid sammenlignet med andre kontorområder utenfor sentrum.

Det tar bare ti minutter fra Bjørvika med buss, sykkel og sparkesykkel.
Oslo K er et naturlig valg for bedrifter som ønsker å holde til sentralt, men ikke har mulighet til å signere kontorlokaler midt i byen.  

– Fra Oslo sentrum går det fire bussruter til holdeplasser i umiddelbar nærhet til Oslo K. I rushtrafikken er det 13 avganger i timen, og nærmeste holdeplass er rett utenfor døra, sier Nils Morten Bøhler, konserndirektør for næringseiendom i OBOS, som bygger Oslo K.  

– Det betyr at det ikke behøver å ta mer enn et kvarter fra man går ut døra fra Oslo K til man står i Oslo sentrum. Selve bussturen tar rundt seks minutter, og så trenger du bare et par minutter gåtid i hver ende. Med sykkel er tidsbruken omtrent den samme, forteller Bøhler.

Beregninger fra Ruter viser at det avhengig av rute tar mellom 11-16 minutter fra Oslo S til Oslo K, inkludert gange til og fra bussholdeplassen. 

Det er direkte sykkeltrasé fra Oslo sentrum til Kværnerbyen, som gjør turen effektiv.

Kortest reisevei fra sentrale bo-områder 

OBOS har utført en reisetidsundersøkelse som viser at Kværnerbyen kommer best ut sammenlagt i forhold til Hasle/Økern, Nydalen og Helsfyr/Valle. Undersøkelsen målte kollektivreiser til/fra områder hvor mange bor, som Lambertseter, Asker, Lillestrøm, Ski, Grünerløkka og Blindern, samt Oslo Lufthavn. Samlet sett har Kværnerbyen kortest reisetid til disse stedene. Se bilde over. 

– Man skulle tro de andre områdene er enklere å komme til, siden det går t-bane dit, men våre undersøkelser viser at det faktisk er Kværnerbyen som har kortest reisevei for folk flest, sier Bøhler.  

Derfor mener han Oslo K er et av de mest sentrale kontorbyggene utenfor bykjernen. Nabobygget til Oslo K, Kværnerhallen huser blant andre Amesto. De er meget fornøyd med beliggenheten.  

– Ansatte i Kværnerhallen forteller at de kan putte PC-en i veska når de ser bussen nærme seg, og fortsatt rekke den med god margin, sier Bøhler. 

Kværnerbyen er «up and coming» 

Amesto flyttet til Kværnerhallen allerede i 2013. De skryter både av bygget de holder til i, som også eies av OBOS, og området.   

–  Vi vurderte Kværnerbyen til å være et «up and coming» område og syntes at Kværnerhallen var unik. Potensialet var stort til å bygge vårt eget, sier COO i Amesto, Cecilie T. Fensholt. 

Fensholt liker den sentrale beliggenheten med en kort spasertur til Oslo S, og ser at mange kolleger liker å sykle til jobb. 

–  Vi har umiddelbar nærhet til mye, enten man går, sykler, kjører eller tar buss. Vi ligger jo ved en av Norges viktigste veier, sier hun. 

Artikkelen fortsetter etter bildet

Enkel adkomst, rikelig med parkering 

Kværnerbyen ligger nært E6, noe som gir enkel adkomst med bil. I tillegg er dette et av få sentrumsnære bygg som har godt med parkeringsplasser.

– Det er over 200 parkeringsplasser i kjelleren på Oslo K, forteller Nils Morten Bøhler.

– I tillegg er det godt med parkeringsplasser på gateplan i Kværnerbyen. Både i garasjen og bydelen blir det mulig å lade el-biler, og vi kommer også til å ha el-sykkellading og – parkering i kjelleren, sier han.

Sentrumsnært til en bedre pris

I luftlinje er det like langt fra Oslo K til Oslo S som fra Oslo S til Slottet. Prismessig konkurrerer Kværnerbyen med andre kontorområder utenfor sentrum, som Økern/Hasle og Valle/Helsfyr. Derfor mener OBOS Eiendom at bygget er Oslos mest sentrale kontorbygg til randsonepris.

– Det er ikke tvil om at bedrifter som ønsker seg sentrumsnært til en lavere pris vil finne alt de behøver i Oslo K. Kværnerbyen er ikke langt unna Bjørvika og forretningsbyggene der, og det er nærhet til sentrum og effektive kollektivtilbud. Samtidig har bydelen alt man trenger utenfor døra. Dette vil være et godt valg som skaper fornøyde ansatte, mener Bøhler.

Gode grunner til å velge Oslo K:  

Sentralt bygg til randsonepris – Kværnerbyen har priser tilsvarende randsoneområder som Helsfyr og Økern, samtidig som det er nærmere sentrum. 

Fleksible kontorer som kan tilpasses leietakernes behov for areal og sikkerhet – Interiørarkitekten har sjelden sett et bygg med så stor valgfrihet og hensyn til leietakeren i sentrum.

5G-klart – Som leietaker i et av Norges første 5G-klare bygg, vil Oslo Ks brukere og bedrifter nyte godt av fart og kapasitet i det nye nettet og mulighetene det gir for innovasjon og dataflyt. Så snart 5G-nettet skrus på i Kværnerbyen, kan man logge seg på.

Rikt servicetilbud i og rundt bygget – I tillegg til tilbudet i bygget, ligger en ny bydel utenfor døra med dagligvarebutikk, apotek, treningssenter, frisør, blomsterbutikk, kafeer, restauranter og friluftsområder. 

Smartbygg som gjør arbeidshverdagen enklere – alt styres via en app og gjør det enkelt å bestille overtidsmat eller andre tjenester man behøver 

Tilgang til parkeringsplasser – over 200 parkeringsplasser i parkeringskjelleren, samt gateparkering 

Sykkelparkering, sykkelservice og garderober for ansatte – alt tilgjengelig i bygget 

Elbilladere og utleie av el-bil og -sykkel 

Solid og robust infrastruktur i bygget – I Oslo K er man sikret full oppetid, uansett hva som skjer.

Flere nyheter