oslo-k
Konsernsjef for Eiendom i OBOS, Nils Morten Bøhler, ønsker Nexans velkommen til Oslo KKonsernsjef for Eiendom i OBOS, Nils Morten Bøhler, ønsker Nexans velkommen til Oslo K

Nexans flytter inn i nybygg i Kværnerbyen

I starten av september flyttet Nexans inn i Oslo K i Kværnerbyen som byggets første leietaker. 350 ansatte kan se frem til en ny arbeidshverdag i helt nytt bygg.

Oslo K er et kontorbygg på 30.000 kvadratmeter om ferdigstiller OBOS sitt byutviklingsprosjekt i Kværnerbyen. Nexans flytter inn i et toppmoderne smartbygg med brukerne i sentrum.

– Vi hadde en rekke kriterier vi gikk etter da vi skulle ha nye kontorlokaler, og Oslo K scoret totalt sett best for våre krav. Nå gleder oss til nye og freshe lokaler over 2,5 etasjer, i stedet for syv, forklarer Kristin Hessen, kommunikasjonsdirektør i Nexans og prosjektleder for flyttingen. 

Artikkelen fortsetter under bildet.

Kristin Hessen i Nexans ser frem til nye og freshe lokaler i Oslo K.Kristin Hessen i Nexans ser frem til nye og freshe lokaler i Oslo K.

Leverte på spesifikasjoner utenom det vanlige

Hun forteller at eier og utbygger OBOS Eiendom har vært imøtekommende på deres krav og behov.

– Blant annet skulle vi ha plass til laben vår, som gir noen spesifikasjoner utenom det vanlige. Vi har opplevd godt samarbeid med OBOS, forteller Kristin Hessen.

OBOS Eiendom har jobbet tett sammen med Nexans for å ferdigstille både kontorlokaler og fellesarealer i Oslo K i tiden opp mot innflytting. Alt er klargjort for den første leietakeren, mens bygget i sin helhet ventes å være helt klart ved årsskiftet.

– Vi i OBOS Eiendom er glade for å ønske Nexans velkommen til sin nye arbeidsplass, som både byr på delikate kontorlokaler og rike fellesfasiliteter. Vi håper både bygget og bydelen vil tilføre kvaliteter som gjør hverdagen enklere for Nexans sine ansatte, sier Nils Morten Bøhler, konsernsjef for eiendom i OBOS. 

Artikkelen fortsetter under bildet. 

Oslo K har tatt imot sin første leietaker. Oslo K har tatt imot sin første leietaker.

Flere biter industrihistorie på samme sted

Nexans er et fransk teknologiselskap, men med norske røtter som strekker seg tilbake til 1915. De leverer kraft- og kommunikasjonskabler, og er en av verdens ledende leverandører av høyspente sjøkabler. I Norge ligger hovedkontoret i Oslo K i Kværnerbyen, mens de har fabrikker i Langhus, Halden og Rognan.

– I likhet med Nexans har Kværnerdalen en lang industrihistorie. Det reflekteres blant annet i det flotte interiøret i fellesområdene og ikke minst møteromsavdelingen. Man vil kjenne igjen former, farger, naglebeslag og andre elementer som vitner det som var før, samtidig som bygget legger til rette for alt som kommer fremover, forteller Bøhler.  

Et hyggelig område med kvaliteter

Hessen mener at Kværnerbyen har kvaliteter som flere burde vite om.

– Mange tror at det ikke finnes så mye i området, men her er det et servicetilbud som kommer ansatte til gode, som nye serveringssteder, blomsterbutikk, dagligvare og apotek. Det er et hyggelig område som vi tror våre ansatte vil sette pris på, sier hun.

Les mer om hvorfor det er bra å jobbe i Kværnerbyen i denne artikkelen.

Møter en ny arbeidshverdag i nye lokaler

For Nexans markerer innflyttingen i Oslo K også overgang til en ny arbeidshverdag.

– Innflyttingen sammenfalt med gjenåpning av kontoret, etter lang tid på hjemmekontor. Vi tar selvfølgelig hensyn til gjeldende smittevernregler og legger fremdeles til rette for bruk av hjemmekontor, men håper å se mange i de nye kontorene fremover, sier Hessen.

Hun forteller at de har dobbeltsjekket beregningene for å sikre at alle kan holde 1-meteren på jobb, og sørget for ekstra renhold to ganger om dagen på utsatte flater.

– I tillegg har vi god dekning på små og store møterom, multirom og avlukker for telefonsamtaler og korte møter, sier hun.    

Møteromssenteret i Oslo K tilgjengeliggjør i tillegg 14 møterom og et auditorium for leietakerne.

– Vi kommer til å bruke møteromssenteret til alle våre eksterne møter, noe som gjør det enkelt å overholde alle hensyn til sikkerhet og konfidensialitet, sier Hessen.

Er din bedrift på flyttefot? Ta kontakt for mer informasjon om hva Oslo K kan tilby dere.

Flere nyheter