oslo-k

Amesto stortrives i Kværnerbyen

– Området er sentralt, urbant, fredelig og inneholder spennende historie, sier COO i Amesto, Cecilie T. Fensholt.

Det familieeide milliardkonsernet Amesto flyttet til Kværnerbyen i 2013, og har vært godt fornøyd med valget. Selskapet ligger langt fremme innen forretningsløsninger, kunstig intelligens og analyse, IT-drift, regnskap, lønn, HR og bemanning.

Siden kjernen i forretningsstrategien handler om dyktige mennesker, må også selskapets viktigste ressurser trives på jobb.  

– Vi har eiere som bygger selskapet med hodet og hjertet. Resultatene fra driften skal måles på de tre «P-ene»: People, planet og profit, og i den rekkefølgen, sier Fensholt.

I 2020 ble Amesto rangert som et av landets 25 mest innovative selskaper, og ønsket om å skape en fremragende arbeidsplass er sentralt.


Skulle bygge noe unikt

Selskapet vurderte mange områder og bygg før de landet på den gamle platehallen, som nå er omregulert til næringsbygg.

–  Vi vurderte Kværnerbyen til å være et «up and coming» område og syntes at Kværnerhallen var unik. Potensialet var stort til å bygge vårt eget, sier Fensholt.

Resultatet er blitt bedre enn mange kunne forutsett. Amesto sitter over flere etasjer med åpent område i midten. Det betyr at det er svært luftig og høyt under taket, og alle møterommene og fellesområdene er dekorert med kunstverk som det er lett å la seg fengsle av.

– Vi har aldri angret på at vi flyttet til Kværnerbyen. Det har skjedd veldig mye her de siste årene, og det er fortsatt plass tilgjengelig og arealer som støtter vår videre vekst, sier hun.

Nabobygget til Oslo K, Kværnerhallen, har fine fellesarealer.Nabobygget til Oslo K, Kværnerhallen, har fine fellesarealer.

Oslo K blir veldig flott

Med nybygget kommer også mange spennende muligheter for naboene, deriblant et eget 5G-nettverk.

Fensholt synes det er spennende hvordan den nye bebyggelsen smelter sammen området med norsk industrihistorie på en bærekraftig måte. I området har det vært stor aktivitet fra da Kværner Brug ble etablert i 1853 som en produsent av støpejernsovner. Da industrien opphørte i 1999 ble det primært fremstilt turbiner og utstyr til skip.

–  Kværnerbyen er full av historie, og arven har de klart å ta vare på. Det er morsomt å gå rundt i området og se på hvordan de har klart å beholde hva som er produsert her, sier Fensholt.

Les mer om Kværnerbyen her


Et pulserende område

Fensholt beskriver Kværnerbyen som et pulserende område som Amesto har blitt glad i.

- Det merker vi når vi skal hente inn nye kolleger. Mange sier at Kværnerbyen er en spennende bydel som de ikke kjente til fra før. Utbygger har gjort veldig mye ut av mulighetene, sier hun.

Hun beskriver flotte uteområder som selskapets ansatte bruker mye om sommeren, med parkanlegg og muligheten til å sette seg på en benk ved Alnaelva. Ellers oppleves det positivt med et godt tilbud av butikker, kafeer og apotek, i tillegg til gode parkeringsmuligheter. Flere ansatte har lagd sin egen runde som de kan bruke til trening i lunsjen; på folkemunne kjent som Amesto-runden.

– Mange unge bor her, og det er en stor fordel at bydelen har liv døgnet rundt. Det er et trendy område som er på vei til å bli en veldig spennende del av Oslo, sier hun.


Kort til «alt»

Fensholt liker den sentrale beliggenheten med en kort spasertur til Oslo S, og ser at mange kolleger liker å sykle til jobb.

–  Vi har umiddelbar nærhet til mye, enten man går, sykler, kjører eller tar buss. Vi ligger jo ved en av Norges viktigste veier, sier hun.

I tillegg slipper Amesto det som beskrives som typisk sentrumsstøy.

–  Vi sitter ikke midt i suppa, og det er ikke stress og mas på gateplan. Her har vi en unik blanding mellom å bo sentralt og ha det fredelig. Vi får pusterom ved å bare kunne gå ut i gatene her, avslutter Fensholt.

Flere nyheter